Band opbouwen met je baby als vader - Baby Gezondheid
flower1 flower2 cloud sunny wind
Band opbouwen met je baby als vader

Band opbouwen met je baby als vader

Een band opbouwen met je baby als vader kan op verschillende manieren, van het maken van een grappige gezicht tot het geven van een babymassage.

Of je nu niet kunt wachten om vader te worden of nerveus bent, of beide, het kan tijd kosten om je aan te passen aan je nieuwe rol als vader. Mensen vertellen je misschien zelfs dat er niet veel te doen is. Echter, een band opbouwen met je baby als vader kan op veel manieren, ongeacht dat je partner de baby voedt.

 

Een band opbouwen met je baby als vader

Huid op huid contact

In die eerste momenten is het huid-op-huid contact met je kind een prachtige ervaring, dus wees niet verlegen om je pasgeborene te knuffelen. Het is nooit te vroeg om die speciale band op te bouwen.

 

Nachtelijke voerheld

De leiding nemen over de middernachtelijke voeding betekent meer tijd met je baby en meer rust voor mama. Als mama alleen borstvoeding geeft kan jij helpen door je baby naar mama te dragen en je baby na het voeren te boeren.

 

Geef een babymassage

Een massage is een geweldige manier om een band met je baby op te bouwen en je kindje te helpen zich rustiger en meer ontspannen te voelen. Om te beginnen leg je je kleintje op een vlakke ondergrond en wrijf je je handpalmen zachtjes in met babyolie om ze te verwarmen. Zing en praat met je baby om ze te laten giechelen en masseer ze lichtjes. Kijk hoe je baby reageert en als hij of zij zich ongemakkelijk voelt, probeer het dan met een lichtere aanraking.

Lees hier meer over baby massages.

 

Kangoeroe spelen

In plaats van een grote kinderwagen of buggy, probeer een draagdoek of drager te gebruiken en houd je kleintje dicht bij je voor maximale warmte. Zo krijg je als papa een babybinding of je nu gaat wandelen, boodschappen doet of de vaatwasser laadt.
 

 

Grappige gezichten

Hou je baby vermaakt door je beste grappige/domme gezichten te trekken.

 

Luierplicht

Het klinkt niet als het soort ding waar je je als vrijwilliger voor wilt opgeven, maar het zou wel moeten. Naast het feit dat het een overgangsritueel is voor elke nieuwe ouder, is het ook een geweldige kans om te lachen en te praten met je baby.

 

Lees de sportpagina

Het is nooit te vroeg om je kleintje voor te lezen. Het horen van je stem stimuleert de interesse in geluiden en helpt je baby belangrijke luistervaardigheden te ontwikkelen. In dit vroege stadium maakt het je baby niet uit waar je uit leest – het is het kalmerende geluid van je stem die belangrijk is.

 

Lees ook: 6 gezonde gewoontes tijdens de zwangerschap

Deel dit artikel