Als je kind niet kan slapen dan komt dat door dit - Baby Gezondheid
flower1 flower2 cloud sunny wind
kind niet kan slapen

Als je kind niet kan slapen dan komt dat door dit

Uit een nieuwe studie is gebleken dat hoe meer tijd jonge kinderen doorbrengen met touchscreen-apparaten, hoe groter de kans is dat ze slaapproblemen hebben.

Als je kind niet kan slapen, is het verstandig om de touchscreen apparaat weg te doen. Volgens de studie is het namelijk zo dat hoe meer tijd jonge kinderen doorbrengen met touchscreen apparaten, hoe groter de kans is dat ze moeite hebben om in slaap te vallen.

 

Onderzoekers van Birkbeck en King’s College in Londen ondervroegen meer dan 700 ouders over het dagelijkse touchscreen gebruik en het slaappatroon van hun kind. Zij ontdekten dat baby’s en peuters die meer tijd op een touchscreen doorbrachten ’s nachts minder sliepen. En hoewel ze overdag meer sliepen, sliepen de gebruikers met touchscreen in het algemeen minder lang en duurde het langer voordat ze in slaap vielen.

 

Verontrustende bevindingen, aangezien slaap belangrijk is voor de cognitieve ontwikkeling, vooral tijdens de eerste levensjaren. Toch gebruikte 75% van de peuters (tussen 6 maanden en 3 jaar) dagelijks een touchscreen – en voor elk extra uur met hun touchscreen overdag sliepen de kinderen bijna 16 minuten minder in elke periode van 24 uur.

 

Deze resultaten geven aan dat de populariteit en toegankelijkheid van touchscreen-apparaten heeft geleid tot een hoog gebruiksniveau door baby’s en peuters en dit wordt geassocieerd met een verminderde slaap.

 

Interessant genoeg bleek dat eerdere studies aantoonden dat meer actief gebruik van touchscreens – scrollen in plaats van passief video’s kijken bijvoorbeeld – in verband werd gebracht met het eerder bereiken van mijlpalen in de motoriek bij baby’s.

 

Lees ook: Motoriek van je baby ontwikkelen

 

Deel dit artikel