Moet ik me zorgen maken als mijn baby koude handen heeft? - Baby Gezondheid
flower1 flower2 cloud sunny wind
baby koude handen

Moet ik me zorgen maken als mijn baby koude handen heeft?

Als je baby koude handen heeft is het niet waar dat je baby een koude baby is.

Wanneer je baby wordt geboren is hun bloedsomloop nog in ontwikkeling, dus gaat het bloed eerst naar hun vitale organen zoals het hart en de longen waar het het meest nodig is. Het komt vaak voor dat pasgeborenen, vooral onder de leeftijd van 3 maanden, erg koude vingers en tenen hebben, omdat dit meestal de lichaamsdelen zijn waar het bloed het laatst uitkomt.

Deskundigen adviseren om de buik of de achterkant van de nek van uw kleintje te controleren om hun temperatuur beter te kunnen beoordelen. De borstkas van een baby moet warm en droog aanvoelen, niet zweterig of koud.

Het is belangrijk om de temperatuur regelmatig te controleren, want de kans op SIDS is groter bij baby’s die het te warm hebben.

 

Wat is de ideale temperatuur voor mijn kinderkamer?

Het kan moeilijk zijn om de temperatuur van je kinderkamer in te schatten, dus we raden aan om een kamerthermometer te gebruiken om een nauwkeurige meting te krijgen. Gezondheidsprofessionals raden aan de babykamer tussen 16 en 20 graden Celsius te houden.

Als je kinderkamer wat kouder is, is het meestal voldoende om extra lagen kleding aan je baby toe te voegen.

Elk kind zal de kou anders voelen en reageren, dus is het belangrijk om je ouderlijke discretie te gebruiken bij het in slaap brengen van je kind op hoeveel lagen je denkt dat het het beste is.

 

Lees ook: 6 gezonde gewoontes tijdens de zwangerschap

Deel dit artikel